نقش فناوری در توسعه کسب و کار

دسترسی سریع

نقش فناوری در توسعه کسب و کار

بسیاری از صاحبان مشاغل، نقش فناوری در توسعه کسب و کار (Business Development) را به‌خوبی درک نکرده‌اند. بااین‌حال، فناوری بر کسب و کارها و توسعه‌ی آن‌ها اثراتی شگفت‌انگیز می‌گذارد. نقش فناوری بر توسعه کسب و کار به‌گونه‌ای است که می‌تواند بهره‌وری مشاغل را افزایش دهد و سوددهی آن‌ها را به‌شکل قابل توجهی بالا ببرد.

امروزه، نقش فناوری در تجارت و مشاغل انکارناپذیر است و بسیاری از شرکت‌های بزرگ دنیا، از تکنولوژی در کسب و کار خود استفاده می‌کنند تا فرایندهایی کارآمدتر داشته باشند. در نتیجه، در دنیای امروز، جداکردن فناوری و تجارت از یکدیگر امکان‌پذیر نیست و کم‌کم باید تمام صاحبان مشاغل ابزارهای توسعه کسب و کار را بشناسند.

چرا نقش فناوری در توسعه کسب و کار اهمیت دارد؟

کافی‌ست کمی به اطراف نگاه کنید، دنیای امروز با گذشته تفاوت‌های بسیاری دارد. در سال‌های اخیر، نحوه‌ تعامل ما با یکدیگر، شیوه‌ی خرید و بسیاری دیگر از تعاملات انسانی متحول شده‌اند. به‌این‌ترتیب، فناوری به بخشی جدایی‌ناپذیر از زندگی ما تبدیل شده است. در همین راستا، اهمیت تکنولوژی در کسب و کار را نمی‌توان نادیده گرفت. شرکت‌های بزرگ دنیا از فناوری در کسب و کار خود استفاده می‌کنند تا استراتژی‌های تجاری خود را شکل دهند. ازاین‌طریق، آن‌ها می‌توانند با سایر شرکت‌ها رقابت کنند و کارایی فرایندهای تجاری را افزایش دهند.

امروزه، ما حتی نمی‌توانیم بدون استفاده از فناوری، با یکدیگر ارتباط برقرار کنیم. تکنولوژی منتظر ما نمی‌ماند تا بخواهیم آن را بپذیریم؛ بلکه تاثیر فناوری بر کسب و کار روزبه‌روز افزایش پیدا خواهد کرد. برای اینکه اهمیت فناوری در کسب و کار را بهتر درک کنید، باید به فواید زیر توجه داشته باشید.

ارتباطات (Communication)

یکی از اثرات فناوری بر کسب و کار ارائه‌ی ابزارهای سریع، گسترده و کارآمد ارتباطی است. این ابزار کسب و کار می‌تواند ارتباط میان کارمندان با یکدیگر، تیم با مشتریان فعلی و یا حتی با مشتریان بالقوه را فراهم کند. از انواع این فناوری در کسب و کار می‌توان به ویدئو کنفرانس، اسکایپ، زوم و… اشاره کرد.

یکی از چارچوب‌هایی که می‌تواند به کسب و کارها کمک کند که فرهنگ گفتگو و ارتباطات را پروش دهد OKR که مخفف شده Objectives and Key Results است، می‌باشد. از چارچوب OKR می‌توانید برای ردیابی پروژه‌ها، جزئیات انجام وظایف، اهداف سازمانی و… استفاده کنید. OKR جامع‌ترین ابزار توسعه کسب و کار است که با تعیین وظایف و اهداف، به مشاغل کمک می‌کند که به‌خوبی استراتژی‌های شغلی خود را دنبال کنند.

امنیت (Security)

در سال‌های اخیر، جرائم سایبری و نقض اطلاعات افزایش چشم‌گیری داشته است. به‌خاطر همین، استفاده از فناوری در کسب و کار برای حفظ امنیت، ضروری بوده و بسیاری از شرکت‌های بزرگ دنیا از انواع این تکنولوژی در کسب و کار خود استفاده می‌کنند. به‌این‌ترتیب، حریم خصوصی مشتریان و کارمندان حفظ می‌شود و به شهرت برند شما نیز لطمه‌ای وارد نخواهد شد.

کارایی (Efficiency)

نقش فناوری در توسعه کسب و کار برای افزایش کارایی انکارناپذیر است. حضور تکنولوژی در کسب و کار باعث افزایش کارایی سیستم‌ها، محصولات و خدمات می‌شود. این مسئله به ردیابی و ساده‌سازی فرایندها، حفظ جریان داده‌ها و مدیریت مشتریان و سوابق کارکنان کمک می‌کند. در واقع، این کاربرد فناوری در کسب و کار باعث افزایش بهره‌وری در عملیات شده که این امر به کاهش هزینه‌ها و رشد سریع برند شما کمک می‌کند. به همین منظور، برای افزایش کارایی می‌توانید از  ابزارهای OKR استفاده کنید تا استراتژی‌های سازمانی خود را به‌خوبی تحت‌کنترل بگیرید.

OKR و ارزیابی عملکرد

کمک به کارکنان (Employee Assistance)

تجربه نشان داده که یکی دیگر از انواع تاثیر فناوری بر کسب و کار، افزایش بهره‌وری کارکنان است. در واقع، کارکنان شرکت‌های بزرگ دنیا از حضور تکنولوژی در کسب و کار رضایت دارند و ازاین‌طریق، می‌توانند وظایف خود را به‌شکل بهتری انجام دهند. به‌ همین منظور، مشاغل مختلف باید هزینه‌ی تکنولوژی و کارکنان را در کنار یکدیگر محاسبه کنند تا هزینه‌های جاری را در کنترل خود بگیرند.

زمان و پول (Time and Money)

اصولاً یکی از مهم‌ترین اثرات فناوری در توسعه کسب و کار، صرفه‌جویی در زمان و هزینه است. در واقع، ابزار توسعه کسب و کار به شما کمک می‌کند که در کمترین زمان، به بهترین نتایج ممکن دست پیدا کنید؛ بدون اینکه در کیفیت نتایج شما مشکلی ایجاد شود. حضور فناوری در توسعه کسب و کار باعث می‌شود که کارهای تکراری و خسته‌کننده‌ی کارکنان، در اختیار ابزار کسب و کار قرار بگیرد. این امر با صرفه‌جویی در دستمزد کارکنان و فراهم‌کردن امکان دورکاری، باعث افزایش بهره‌وری شرکت و شغل شما خواهد شد.

بهترین فناوری در توسعه کسب و کار کدام است؟

در سال‌های اخیر، تکنولوژی رشد بسیار زیادی داشته است. بسیاری از این فناوری‌ها به حوزه‌ی کسب و کار راه پیدا کرده‌اند و نقش فناوری در توسعه کسب و کار اهمیت بسیار زیادی دارد. تکنولوژی در تجارت باعث ساده‌سازی عملیات، افزایش پتانسیل رشد و حفظ رقابت می‌شود. اگرچه ابزارهای توسعه کسب و کار زیاد هستند؛ اما برخی از آن‌ها اهمیت بالاتری دارند. به‌خاطر همین، در این بخش، به مهم‌ترین شکل‌های فناوری در کسب و کار می‌پردازیم.

رایانش ابری (Cloud Computing)

رایانش ابری خدمات محاسباتی، مانند شبکه، نرم‌افزار، پایگاه‌های اطلاعاتی، سرورها و ذخیره‌سازی را در فضای اینترنت فراهم می‌کند. ازاین‌طریق، منابع محاسباتی و ذخیره‌سازی منعطفی در اختیار کاربران قرار می‌گیرند. این نقش فناوری در کسب و کار اهمیت زیادی دارد و صاحبان مشاغل کافی است که هزینه‌ی منابع استفاده‌شده را بپردازند. این ابزار توسعه کسب و کار به شما کمک می‌کند که هزینه‌ی عملیات جاری خود را تا حد ممکن کاهش دهید.

این ابزار کسب و کار می‌تواند مزایای زیر را داشته باشد:

  • راندمان بالاتر
  • امنیت بیشتر
  • دسترسی راحت‌تر
  • انعطاف‌پذیری
  • کاهش زمان قطعی شبکه
  • حفظ اطلاعات

رایانش ابری به ۲ دسته تقسیم می‌شود که در ادامه آن‌ها را توضیح می‌دهیم.

ابر عمومی (Public Cloud)

ابر عمومی مربوط به ارائه‌دهندگان خدمات ابری شخص‌ثالث است. آن‌ها امکان ذخیره‌سازی و انجام محاسبات را از طریق سرورهای خود برای شما فراهم می‌کنند. با این ابزار توسعه کسب و کار می‌توانید حساب خود را مدیریت کرده و با مرورگر وب به خدمات دسترسی داشته باشید. شرکت‌هایی مانند Google Cloud، Oracle Cloud و IBM Cloud در این دسته قرار می‌گیرند.

ابر خصوصی (Private Cloud)

منظور از ابر خصوصی، استفاده از خدمات رایانش ابری یک شرکت یا سازمان است. در نتیجه، شما به سرور شرکت مورد نظر متصل می‌شوید تا به اطلاعات مورد نیاز خود دسترسی داشته باشید و فرایندها را مدیریت کنید.

رسانه‌های اجتماعی (Social Media)

در ادامه بررسی نقش فناوری در توسعه کسب و کار به رسانه‌های اجتماعی می‌رسیم. این ابزار توسعه کسب و کار برای رساندن پیام شما به مخاطبان هدف، دستیابی به مخاطبان بیشتر، کسب شهرت و افزایش فروش استفاده می‌شود. اهمیت این فناوری در کسب و کار شامل موارد زیر است.

تقویت بازاریابی کسب و کار

یکی از مهم‌ترین اثرات این فناوری بر کسب و کارها، بهبود عملکرد بازاریابی است. علاوه‌بر اینکه خود این شبکه‌ها ابزار توسعه کسب و کار هستند و شما را به مشتریان بالقوه معرفی می‌کنند، با استفاده از داده‎های به‌دست‌آمده از وب‌سایت و شبکه‌های اجتماعی، می‌توانید فرایندهای بازاریابی را بهبود ببخشید.

افزایش ارزش و شناخته‌شدن برند

رسانه‌های اجتماعی به کسب و کارها کمک می‌کنند تا شهرت زیادی را به دست بیاورند. این ابزار توسعه کسب و کار باعث می‌شود که محصولات و خدمات خود را به‌صورت چشم‌گیری به مخاطبانتان معرفی کنید. در نتیجه، مشاغلی که این نقش فناوری در توسعه کسب و کار را درک کرده‌اند، تلاش می‌کنند تا در رسانه‌های اجتماعی حضوری مستمر و مؤثر داشته باشند.

اتصال به مخاطب هدف

یکی دیگر از اثرات این فناوری در توسعه کسب و کار، گسترش فروش آنلاین است. فروش اینترنتی به مکان و زمان محدود نیست و عوامل فیزیکی مانعی برای انجام آن نمی‌شوند. به‌این‌ترتیب، با این ابزار کسب و کار به‌راحتی می‌توانید فروشی هدفمند و مفید داشته باشید.

تجزیه و تحلیل داده‌ها (Data Analytics)

نقش فناوری در توسعه کسب و کار به‌شکلی است که داده‌های گسترده‌ای را برای صاحبان مشاغل گردآوری می‌کند. بااین‌حال، انباشت خام داده‌ها به هیچ دردی نمی‌خورد. به همین منظور، باید از ابزارهای توسعه کسب و کار برای تجزیه و تحلیل داده‌ها استفاده کنید.

مدیریت فرایند مبتنی بر داده

سخن پایانی

امروزه، نقش فناوری در توسعه کسب و کار انکارناپذیر است. ابزارهای توسعه کسب و کار به شما کمک می‌کنند که فرایندهای مختلف را خودکارسازی کنید و از انجام فعالیت‌های تکراری و خسته‌کننده انصراف بدهید. به‌این‌ترتیب، بازدهی کاری شما افزایش می‌یابد و ضریب خطای شما بسیار کمتر می‌شود. به‌خاطر همین، در این مقاله، نقش فناوری در تجارت را توضیح دادیم تا با این حوزه بیشتر آشنا شوید.